Christos Tsironis

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ, MD PhD

Ο Τσιρώνης Χρήστος είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πανεπιστημιακός υπότροφος της Νευρολογικής Κλινικής του ΠΠΝ Ιωαννίνων. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη και μέλος του Δ.Σ της Ακαδημίας Νευροεπιστημών.

Λειτουργεί ιδιωτικό Ιατρείο στην Ηγουμενίτσα και παράλληλα είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος Ιατρός του εξωτερικού Ιατρείου ημικρανίας και χρόνιας κεφαλαλγίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου εξειδικεύεται στην θεραπευτική της ημικρανίας με χρήση της βοτουλινικής τοξίνης (Botox). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται επίσης μελέτες με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την θεραπεία ασθενών με νόσο Parkinson.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
• Απόφοιτος τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
• Απόφοιτος τμήματος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
• Ειδικευθείς στην Νευρολογική κλινική του ΠΠΝ Ιωαννίνων
• Διδακτορική διατριβή στην θεραπεία της νόσου Parkinson

Επιμέρους εργασιακή δραστηριότητα

• Έμμισθος εργαστηριακός συνεργάτης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων Ποιότητας” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά τα έτη 2003 – 2005.
• Έμμισθος συνεργάτης του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ για την “Αναμόρφωση Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής” (1/1/2004 ως 31/6/2004)
• Μέλος ερευνητικής ομάδας χρηματοδοτούμενου προγράμματος με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Νευρολογίας κ. Κονιτσιώτη Σπυρίδων, με τίτλο «Φαρμακολογική μελέτη βασικών γαγγλίων» (Αρ. έργου 6/1648) με έμφαση στις διαταραχές της κινητικότητας (όψιμη δυσκινησία, νόσος του Πάρκινσον) σε πειραματικά μοντέλα επίμυων κατά τα έτη 2003 – 2009.\
• Έμμισθος συνεργάτης ερευνητικού προγράμματος υπό την εποπτεία της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που χρηματοδοτήθηκε από την COMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES με τίτλο «Ένα πολύπλοκο, πολύ – παραμετρικό σύστημα για συνεχή αξιολόγηση και τον έλεγχο της κινητικής κατάστασης ασθενών που υποφέρουν από νευροεκφυλιστικές ασθένειες – PERFORM»
• Συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα “ALZCARE- Σύστημα διαχείρισης και υποστήριξης ασθενών με άνοια, χρηματοδοτούμενο από τον φορέα: Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ε.Σ.Π.Α 2007-2013, (5/2015-2/2016)
• Συμμετοχή στη διεθνή πολυκεντρική τυχαιοποιημένη μελέτη DYSCOVER (A Study Comparing Efficacy of Levodopa-Carbidopa Intestinal Gel/Carbidopa-Levodopa Enteral Suspension and Optimized Medical Treatment on Dyskinesia in Subjects With Advanced Parkinson’s Disease)