Parkinson’s Disease: Therapeutic choices

Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό «Nόσος Parkinson: Θεραπευτικές επιλογές. Τι υπάρχει σήμερα – τι περιμένουμε στο άμεσο μέλλον»

Στις 31 Μαρτίου 2017 στις 17.00, στην αίθουσα «ΙΛΙΣΣΟΣ» του ξενοδοχείου Divani Caravel

Hμερομηνία Διεξαγωγής: 31 Μαρτίου 2017, 17.00
Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσα «ΙΛΙΣΣΟΣ», ξενοδοχείο Divani Caravel
Οργάνωση: Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν διεξοδικά τις σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς με νόσο του Parkinson και θα αναφερθούν στις κατευθύνσεις της έρευνας και στο τί μπορούμε να αναμένουμε στο προσεχές διάστημα. Θα δοθεί αρκετός χρόνος για να απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού.

Η νόσος του Parkinson είναι μια προοδευτική, χρόνια και περίπλοκη νευροεκφυλιστική ασθένεια της μέλαινας ουσίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της ντοπαμίνης. Με άλλα λόγια είναι το αποτέλεσμα της καταστροφής των νευρικών κυττάρων που παράγουν τον νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη στον εγκέφαλο.

Περισσότερο από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με νόσο του Parkinson στην Ευρώπη. Η μέση ηλικία εκδήλωσης της νόσου είναι τα εξήντα χρόνια, ενώ πάνω από ένας στους 10 ανθρώπους διαγιγνώσκεται πριν την ηλικία των πενήντα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η νόσος του Parkinson μπορεί να επηρεάσει τον οποιονδήποτε.

Η νόσος του Parkinson δεν είναι μόνο ένα ιατρικό πρόβλημα, είναι παράλληλα και κοινωνικό, δεδομένου ότι έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον των ασθενών αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Γεώργιος Τάγαρης
Νευρολόγος
Διευθυντής ΕΣΥ, Νευρολογική Κλινική Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμματεία του συνεδρίου: GK Conference Management, PR & Communication

Τηλέφωνο: 210 6897552-3
Φαξ: 210 6897555
Email: info@gk.gr
Site: www.gk.gr