Corfu Greece 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, σας καλωσορίζουμε στο 16ο Συμπόσιο Νευρολογίας της Ακαδημίας Νευροεπιστημών, που φέτος διεξάγεται από 19-22 Μαΐου στην Κέρκυρα.

Μετά από τρία χρόνια, διαδικτυακών ή υβριδικών εκδηλώσεων, το 16ο Συμπόσιο σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα αφού πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των συνέδρων και με πλήρη χωρητικότητα στις αίθουσες και τις εκδηλώσεις.

Είναι περιττό να τονίσουμε την μεγάλη αξία της διά ζώσης συμμετοχής στις ιατρικές επιστημονικές εκδηλώσεις, αφού η ζωντανή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συναδέλφων, και η μεταφορά γνώσης για εξειδικευμένα θέματα από έμπειρους συναδέλφους αποτελεί τον πυρήνα της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και είναι αναντικατάστατη.

Αυτό εξάλλου αποτελεί και τον κύριο σχεδιασμό του προγράμματος του Συμποσίου, το οποίο όπως κάθε φορά, περιλαμβάνει μια προσεκτικά σχεδιασμένη επιλογή ομιλιών, πάνω σε θέματα που προβληματίζουν τον κλινικό νευρολόγο. Τα θέματα θα αναπτυχθούν από καταξιωμένους συναδέλφους, με αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω στο θέμα, ενώ έχει προβλεφθεί χρόνος για ερωτήσεις, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Η ζωντανή συμμετοχή των συνέδρων θα συμβάλει σημαντικά σε αυτόν τον σκοπό, και αναμένεται από όλους σας.

Επιπρόσθετα, μια ημέρα του Συμποσίου έχει εξασφαλισθεί για εργαστήρια (workshops), με έκθεση σε κλινικά περιστατικά και πρακτική εκπαίδευση για απόκτηση δεξιοτήτων.

Ελπίζουμε, η συμμετοχή σας στο φετινό Συμπόσιο να σας ανταμείψει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κλινικού νευρολόγου, ενώ ο τόπος διεξαγωγής του σίγουρα θα συμβάλει σε αυτόν τον σκοπό, στην υπέροχη ανοιξιάτικη Κέρκυρα.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Σπυρίδων Κονιτσιώτης

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 16ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ