Άρθρα – Παρεμβάσεις

Δελτίο Τύπου: 11 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο του Πάρκινσον: Η Ακαδημία Νευροεπιστημών απαντά σε καίρια ερωτήματα

Η νόσος του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τον ίδιο χρόνο δόθηκε στη δημοσιότητα η «Χάρτα της EPDA», που σκοπό είχε να ενημερώσει τους πάσχοντες από την ασθένεια για τα δικαιώματά τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό.

Άρθρα - Παρεμβάσεις

Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων

Το εγκεφαλικό επεισόδιο και προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται!
Συνέντευξη Τύπου του Καθηγητή κ. Κονιτσιώτη και της Επ. Καθηγήτριας κας Μαρκούλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων.

Άρθρα - Παρεμβάσεις

Πάρκινσον: Άλματα στη θεραπεία, πρόοδος στην ποιότητα ζωής

Πηγή: TheCaller.gr Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, σημειώνει ο Νευρολόγος, MD, PhD, Συντονιστής Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Mediterraneo, κ. Παντελής Στάθης, σε βίντεο που δημιούργησε η Ακαδημία Νευροεπιστημών.

Άρθρα - Παρεμβάσεις

Σκλήρυνση κατά πλάκας και αθλητισμός: Ιστορίες ελπίδας και ζωής

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr/ O Kαθηγητής Νευρολογίας και Πρόεδρος της Ακαδημίας Νευροεπιστημών Σπύρος Κονιτσιώτης, μιλά στο “Κουτί της Πανδώρας” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά πλάκας για την ιδιαίτερη, αλλά ζωογόνα επίδραση του αθλητισμού.

Άρθρα - Παρεμβάσεις